Ιστορία της επιχείρησης "Διογένης"


Η ιστορία ξεκίνησε το 1953 μετά την ίδρυση του πρώτου πρατηρίου (Mobil) Διογένη Θεοδωρίδη επί της Εθνικής Αμύνης (στο ύψος της πλατείας της Δράμας). Τότε υπήρχαν ελάχιστα αυτοκίνητα και ο εφοδιασμός του πετρελαίου γινόταν με βαρέλια που τα μετέφεραν με άλογα και μουλάρια.

Πέντε χρόνια αργότερα η επιχείρηση μεταφέρεται επί της οδού Σκρα (δίπλης κατεύθυνσης δρόμος τότε). Το συγκεκριμένο πρατήριο υπάρχει και λειτουργεί μέχρι και σήμερα μόνο όμως για εφοδιασμό πετρελαίου θέρμανσης. Το 1973 αγοράζεται το πρώτο βυτίο και ξεκινά η διανομή πετρελαίου θέρμανσης κατ' οίκον.

Το μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη και την εκσυγχρόνιση της επιχείρησης γίνεται το 1986 με την αγορά του οικοπέδου επί της 1ής Ιουλίου και την ίδρυση υπερσύγχρονου πρατηρίου με το σήμα της Mobil. Τρία χρόνια αργότερα λειτουργεί το πρώτο αυτόνομο πληντύριο (βούρτσες) αυτοκινήτων. Το 2002 δημιυργούνται οι πρώτες θέσεις αυτο εξυπηρέτησης πλυσίμαστος αυτοκινήτου (Self Service).

Όλα αυτά τα χρόνια η επιχείρηση δεν σταμάτησε στιγμή να επενδύει και να αναπτύσσεται με σκοπό να παρέχει το υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών στους πελάτες της, (LPG, Αυτόματος πωλητής καυσίμων).

Σήμερα η διανομή πετρελαίου γίνεται με δύο σύγχρονα ιδιόκτητα βυτία, ο εφοδιασμός του πρατηρίου γίνεται με ιδιόκτητο βυτίο Δ.Χ., οι υπηρεσίες πλυσίματος καθαρισμού με τέσσερεις υπερσύγχρονες θέσεις εξωτερικά, έξι σκούπες, μηχανήματα καθαρισμού ταπετσαρίας. Φυσικά υπάρχει το κορυφαίο αυτόματο (TWIN) πλυντήριο της περιοχής με βούρτσες SOFT WASH.

Στο SHOP του πρατηρίου εκτός από λιπαντικά, φίλτρα, αξεσουάρ, αρώματα και όλα σχεδόν τα προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες του έμπειρου ιδιοκτήτη Ι.Χ. και φορτηγού. Επίσης λειτουργεί και ένα πλήρες mini market με snacs, αναψυκτικά, καφέδες, παγωτά, τσιγάρα, κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση "Διογένης" από το 1953 συμμετέχει ενεργά στηρίζοντας σε όλα σχεδόν τα επίπεδα τον αθλητισμό της πόλης της Δράμας. Χορηγός του ΚΑΟΔ στο μπάσκετ, χορηγός στο ποδόσφαιρο στη ΔΟΞΑ Δράμας και χορηγός στη Δράμα 1986 στο Χάντμπολ. Φυσικά χορηγίες έχουν υπαρξει πολλές και σε μικρές τοπικές ομάδες σε διάφορα αθλήματα αλλά και τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους καθώς και στην Ονειρούπολη.